Mit főzzek?

Mindazon ismerőseim figyelmébe, akik kénytelenek (netán szeretnek 🙂 ) főzni, melegen (szó szerint) ajánlom a Háztartás Ma című oldalt. (Bár hideg ételek is vannak rajta 🙂 )

Az egyik legnagyobb büszkeségem Pap Zsuzsa (lassan kilenc éve – el sem hiszem – a WP-Suli Klub tagja, ügyfelem, tanítványom, és – remélem, nevezhetem így – barátom), aki nem-árulom-el-hány-évesen (mert úgysem hiszitek el) kezdte tanulni a WordPresst, és azóta sem hagyta abba.

Az egész azzal a gondolattal indult, hogy manapság a fiatalok már nem laknak együtt az idősebbekkel, és sokaknak hiányzik az a bölcsesség, amely régen a nagycsaládokban anyáról lányára szállt. Ezért elkezdett egy blogot, ahol megosztotta a tapasztalatait, a házi praktikáit, a kedvenc receptjeit. Időnként elkészített egy-egy e-könyvet valamelyik témáról (befőzés, tartósítás, sütés, fűszerek, étkezési kultúra, karácsonyi felkészülés, otthoni gazdálkodás, és még rengeteg más), de teljes Főzőiskolát és más online tanfolyamokat is szervezett.

Az oldala látogatottsága lassan, de biztosan nőtt, ő pedig figyelt: folyamatosan tanulta az új marketing-technikákat, és belevágott mindenbe, ami segítette az ismertségét. Például ilyen exit popup van az oldalán:

Ajándék: letölthető szakácskönyv

 

De még ez sem volt elég. Elhatározta, hogy a receptjei mellé fázisfotókat készít, hogy lépésről lépésre megmutassa, ő hogyan készíti el az ételeket. Nem végzett félmunkát. Beiratkozott egy fotós iskolába, vásárolt egy igen rendes felszerelést, komoly fényképezőgépet, lámpákat, így most saját professzionális, bevilágított képekkel illusztrálja, amit tanít.

És hogy ne „unatkozzon” annyira, csak úgy „mellesleg” átvett egy konyha-felszerelés webáruházat, és sikeresen üzemelteti…

A fő blogján ma már átlagosan napi 5.000 fő a látogatottsága, de volt olyan nap is, amikor több, mint 16.000-en látták az oldalát!

Háztartás Ma - statisztika

 

Sokan mások az ő korában egész nap csak üldögélnek, reménytelenségbe süppedve. Ő pedig állandóan új ötletekkel jön hozzám, és általában másnapra meg is valósítja ezeket. Közel harminc évvel fiatalabb vagyok, mégsem tudok lépést tartani vele!

Ő az egyik példaképem. Olyan akarok lenni, mint ő.

A legutóbbi Facebook-bejegyzése is példázza a hozzáállását, a szerénységét, és az állandó törekvését a jóra, az újra, az értékek átadására:

„Elég régen jártam már itt. Úgy éreztem, semmi újdonsággal nem tudok neked szolgálni, bár a honlapomra folyamatosan kerülnek fel bejegyzések. Most viszont tájékoztatlak, hogy a hírlevelem olvasói minden héten szerdán kapnak a következő hétre menü javaslatot a receptjeimre mutató linkekkel. Ezzel kívánok segítséget nyújtani a „Mit főzzek?” probléma megoldásához. Ha még nem tetted meg, iratkozz fel a hírlevelemre a honlapom oldalsávjában (a letöltéssel a hírlevélhez is hozzájutsz). Ha még nem kapod a leveleimet és szeretnél menüjavaslatokat kapni hetente, ne késlekedj, iratkozz fel és ajándékot is kaphatsz.”

Lehet utánacsinálni – és ezt szó szerint értem! Ha egy szépkorú, szerény hölgy ilyen fantasztikus eredményeket ér el, akkor ezt bárki utána tudja csinálni. „Csak” akarat, kitartás, alázat, és a lehető legjobb értelemben vett törekvés kell hozzá.

Csak így tovább, Zsuzsa!

2 hozzászólás “Mit főzzek?” bejegyzéshez

  1. Ez egy inspiralo klassz tortenet. Koszi a megosztast. Kitehetem az eletvalto blogra?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .