Don Quijote és a SEO, avagy a keresőoptimalizálás egy naaaaagy átverés

A SEO egy nagy átverés

Van nekem ez a kattanásom a SEO-val kapcsolatban. Nevezhetnénk keresztes hadjáratnak is, ha nem lenne barokkos túlzás, hiszen annyira nem erőltetem; és mellesleg az „ellenség” kábé észre sem vette még a küzdelmemet (nagyjából annyi figyelmet szentelnek nekem, mint azok a bizonyos malmok a derék öreg bolond lovagnak) – úgyhogy inkább találó a szélmalomharc elnevezés.

Mert hogy szerintem keresőoptimalizálás nem létezik.

„Don Quijote és a SEO, avagy a keresőoptimalizálás egy naaaaagy átverés” Olvass tovább!

Mennyire van ez túllihegve?

Túllihegett GDPR?

Én nem tudom, kezdte egy ismert újságíró a rendszeres cikkeit még a békeidőkben. Én sem tudom. Szokás szerint a csapból is ez folyik, szokás szerint három szakértő négyfélét mond, szokás szerint riogatnak a nagy büntetésekkel, és közben a jogászok tervezgetik a Föld körüli hajóútjukat – naná, hogy a GDPR. Jogos ez a nagy paranoia, ami kialakult a téma körül?

„Mennyire van ez túllihegve?” Olvass tovább!

A kertész és én – 125 év különbséggel

Gertrude Jekyll angol kerttervező művész

Ma a Google logója Gertrude Jekyll születésnapja tiszteletére változott angol kertté. (Igen, Robert Louis Stevenson az ő családnevét használta fel abban a bizonyos művében, de ez most nem lényeges 🙂 ) A jeles angol kertészeti szakértő, kerttervező, művész, író több, mint 400 kertet hozott létre, és több, mint 1000 cikket írt kertészeti magazinok számára.

De mi közöm van hozzá? Az, hogy ő ugyan 125 évvel előttem született, de ugyanúgy építette fel szakértői státuszát, ahogyan én. (Kivéve persze, hogy az ő korában még nyomtatott magazinokba kellett írni, nem blogokba.)

„A kertész és én – 125 év különbséggel” Olvass tovább!

A gemkapocs és az internet marketing esete

Susan Garrett

Nézem az egyik esettanulmányt Jeff Walker tréningjén.

A hölgy annyira nem értett az internethez, amikor (2008-ban) elkezdte a Product Launch Formula programot, hogy a webes konzultációkon csak hallgatta a többiek kérdéseit és Jeff válaszait, és közben jegyzetelt, hogy kikereshesse, mit jelentenek a szavak, mert nem értette, hogy miről beszélnek a többiek.

„A gemkapocs és az internet marketing esete” Olvass tovább!

Buta vagy okos?

„Egy bombanő nem buta, ha gazdag is. Az a nő buta, aki bombanő, és mégsem gazdag. A gazdag, nem túl jó nő nagyon okos. Az okos, de nem gazdag nő nem elég okos.”

egy bloggoló

Élt egyszer egy városban két ember, Pablo és Bruno, aki felismerte, hogy a városban mindenki a hegyen lévő forrás vizét szereti inni, és megfizetnék, ha valaki hozna nekik abból a vízből.

„Buta vagy okos?” Olvass tovább!