Multitask üzemmód

Az anyák multitask számítógépek

„Végre megkaptam a multitask számítógépemet!”

Ez a fura szó tulajdonképpen semmi bonyolultat nem jelent: egyszerűen arról van szó, hogy a mai gyors számítógépek már egyszerre több feladatot is képesek végezni. Természetesen valójában nem egyszerre csinálnak többfélét, hanem olyan gyorsan váltanak a feladatok között, hogy az emberileg érzékelhetetlen, így valóban úgy tűnik, mintha egyszerre csinálnának többféle dolgot.

A számítógépek nem tudták ezt mindig: ha még emlékszel a Commodore-okra például, azoktól nem várhattad el, hogy egyszerre több ablakot is megnyitva működjenek (persze nem is volt akkor még grafikus felület, csak parancssor).

Mindegy, a lényeg az, hogy amikor már elkezdtek szállingózni a hírek arról, hogy nemsokára lehetséges lesz a multitask üzemmód a számítógépeknél, és egyre izgatottabban várta mindenki, hogy végre működés közben láthasson egy ilyen gépet, talán sok nőnek jutott eszébe hozzám hasonlóan, hogy mi is ilyenek vagyunk.

Igen, azt hiszem, a nők, és különösen az anyák, állandóan multitask üzemmódban vannak!

Hiszen melyikünkkel nem fordult még elő, hogy egyszerre vasalt, nézte a tévében a kedvenc sorozatát, és közben segített a gyereknek is a házi feladatában? Sőt, ha közben esetleg csöngött a telefon, és drága ura kérdezte, hogy mi lesz vacsorára, arra is tudott értelmes választ adni! A nők igazi multitask „gépek”!

Egy hozzászólás “Multitask üzemmód” bejegyzéshez

  1. Nem vagyunk azok. Csak sokunknak muszáj, de ki is meríti őket hamar ez az életmód.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .