Multitask üzemmód

Az anyák multitask számítógépek

“Végre megkaptam a multitask számítógépemet!”

Ez a fura szó tulajdonképpen semmi bonyolultat nem jelent: egyszerűen arról van szó, hogy a mai gyors számítógépek már egyszerre több feladatot is képesek végezni. Természetesen valójában nem egyszerre csinálnak többfélét, hanem olyan gyorsan váltanak a feladatok között, hogy az emberileg érzékelhetetlen, így valóban úgy tűnik, mintha egyszerre csinálnának többféle dolgot.

A számítógépek nem tudták ezt mindig: ha még emlékszel a Commodore-okra például, azoktól nem várhattad el, hogy egyszerre több ablakot is megnyitva működjenek (persze nem is volt akkor még grafikus felület, csak parancssor).

Mindegy, a lényeg az, hogy amikor már elkezdtek szállingózni a hírek arról, hogy nemsokára lehetséges lesz a multitask üzemmód a számítógépeknél, és egyre izgatottabban várta mindenki, hogy végre működés közben láthasson egy ilyen gépet, talán sok nőnek jutott eszébe hozzám hasonlóan, hogy mi is ilyenek vagyunk.

Igen, azt hiszem, a nők, és különösen az anyák, állandóan multitask üzemmódban vannak!

Hiszen melyikünkkel nem fordult még elő, hogy egyszerre vasalt, nézte a tévében a kedvenc sorozatát, és közben segített a gyereknek is a házi feladatában? Sőt, ha közben esetleg csöngött a telefon, és drága ura kérdezte, hogy mi lesz vacsorára, arra is tudott értelmes választ adni! A nők igazi multitask “gépek”!

Egy hozzászólás “Multitask üzemmód” bejegyzéshez

  1. Nem vagyunk azok. Csak sokunknak muszáj, de ki is meríti őket hamar ez az életmód.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .