Legyél tehén!

Mi köze a tehénnek az értékesítéshez?

Volt egyszer egy földműves, aki közeledni érezte a halálát, ezért összehívta a fiait, és így szólt hozzájuk:

„Drága fiaim, rátok hagyom a teheneimet. Legidősebb fiam, rád hagyom a teheneim felét, középső fiam, rád hagyom a teheneim egyharmadát, legkisebb fiam, rád hagyom a teheneim egykilencedét!” Ezzel lehunyta a szemét, és meghalt.

A fiúk meg nézték egymást, vakargatták a fejüket, merthogy az öregnek 17 tehene volt, és hát azt meg hogy fogják szétosztani? Nem lehet azt sem elfelezni, sem elharmadolni, sem elkilencedelni!

De akkor eszükbe jutott, hogy él a szomszéd faluban egy bölcs, öreg ember, aki talán tud nekik segíteni. Elmentek tehát a bölcs, öreg emberhez, és előadták, hogy mi a problémájuk.

A bölcs, öreg ember pedig így szólt: „Semmi baj, fiúk! Nekem van egy tehenem, azt kölcsönadom nektek. Így lesz összesen 18 tehén. Annak a fele, 9 lesz a legnagyobb fiúé, a harmada, 6 a középső fiúé, a kilencede, 2 a legkisebb fiúé. 9 + 6 + 2 = 17, a maradék egyet visszaadjátok nekem, és kész!”

Legyél hát Te is egy ilyen plusz egy tehén valakinek az életében, és akkor minden rendben van. Sosem lesz többé problémád azzal, hogy felkínáld a megoldásodat az érdeklődőidnek.

6 hozzászólás “Legyél tehén!” bejegyzéshez

 1. Ízlelgetem a szavakat:
  Érték… értékes… értékesít… értekesítő. Ez nagyon biztató: a mi kávénk érték, rendelkezünk róla egy csomó értékes információval, az a dolgunk, hogy értékesítsünk. Higgyük el, hogy amit nyújtani tudunk, az értékes! (A téma mélylélektani megközelítése – miszerint én is értékes vagyok! – túllépné a hozzászólás terjedelmi határait!)
  ÉRTÉK
  ÉRTÉKÁLLÓ
  ÉRTÉKTEREMTŐ
  ÉRTÉKÁLLANDÓSÁG
  ÉRTÉKTÖBBLET
  ÉRTÉKTÁRGY
  ÉRTÉKHATÁR
  ÉRTÉKÍTÉLET
  ÉRTÉKREND
  ÉRTÉKCIKK
  ÉRTÉK… ÉRTÉKES… ÉRTÉKESÍT… ÉRTÉKESÍTŐ
  TÁPÉRTÉK
  KOLESZTERINÉRTÉK
  HELYIÉRTÉK
  VEGYÉRTÉK

  Értékesítési menedzser. Hm! Egész jól hangzik!!!

  (A saját blogomban írtam, 2008. jún. 27-én)

 2. Rá fogsz jönni, Emőke! Jó úton haladsz. És hamarosan elkészül egy segédletem, afféle munkafüzet, ami majd a gyakorlatban is segít Neked, hogy pontosítsd, mi is az a rés, amelyet betölthetsz, melyik az a legelő, ahol az a „+1 tehén” lehetsz valakinek az életében. Meglátod, Te is megtalálod!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .