Az idő soha-soha meg nem áll

„Az idő soha-soha meg nem áll…
Az órák járják szüntelen az útjukat…”

Emlékszel még a Stirlitz-sorozatra? Emlékszel erre a fülbemászó főcímdalra? (Vagy még nem is éltél akkor? 🙂 )

„Az idő a legértékesebb tőkénk, mégis hajlamosak vagyunk azt eltékozolni, megölni, vagy csak egyszerűen elkölteni ahelyett, hogy inkább befektetnénk.”

Jim Rohn

„Mindennek megjön a maga ideje, és mindennel akkor találkozunk, amikor bensőnkben megértünk a találkozásra.”

Baktay Ervin

„Nincs időm!”

A legtöbb ember hetente körülbelül három órát tölt azzal, hogy az értelmetlen munkájára vagy az ostoba főnökeire panaszkodik. Legalább még egy órát töltenek azzal minden héten, hogy a politikusokat, a rossz döntéseiket szidják. És akkor még nem beszéltünk arról az időről, amit az anyósuk szapulásával töltenek.

Sokan, akiknek ezt elmondom, elmosolyodnak, és megértik, hogy ezt a feleslegesen elpazarolt időt akár egy új vállalkozásukra is fordíthatnák. Nem kérem én őket arra, hogy többé ne beszélgessenek a barátaikkal. Csak azt kérem, hogy értelmesebb témákról csevegjenek, legalább pár percig. Például az új otthoni munkájukról.

Mindenkinek 24 óra jut egy napon. Ami a különbséget teszi, az az, hogy hogyan használjuk fel ezt a 24 órát. Senkinek, Neked sem adhatok több időt, de van pár ötletem arra, hogy mivel töltsd inkább a meglévő idődet.

„Az idő remek tanár, csak az a kár, hogy megöli minden tanítványát.”

Louis Hector Berlioz

„A rossz hír az, hogy az idő repül. A jó hír, hogy Te vagy a pilóta…”

Michael Althsuler

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .