Furcsa dolog az élet

„Furcsa dolog az élet: ha nem vagy hajlandó mást elfogadni, mint a legjobbat, nagyon gyakran épp a legjobbat kapod.”

W. Somerset Maugham

Ha gondod van valakivel, kérj tőle segítséget!

Sajnos sok nő küzd azzal a problémával, hogy a férje nem támogatja, akár valamilyen üzletről, akár például fogyásról van szó – talán attól félnek a kis csacsik, hogy ha a feleségük önálló lesz, vagy ha csinosabb lesz, akkor majd elhagyja a férjét. Ezenkívül sok férfiba belenevelte a társadalmunk és az édesanyjuk is, hogy a férfi dolga eltartani a családot, és a büszkeségük nem engedi, hogy elismerjék a feleségüket ebben.

Nemrég részt vettem egy továbbképzésen, ahol többek között azt javasolta az egyik előadó, aki fiatalabb korában hasonló problémával szembesült a szüleivel kapcsolatban, hogy beszélgessünk el az illetővel (jelen esetben a férjeddel) a segítség témájáról.

Egyszer ülj le vele beszélgetni, és kérdezd meg tőle: Te mit gondolsz a segítségről? Mit éreztél, amikor legutóbb segítettél valakinek? Mit éreztél, amikor legutóbb valaki segített Neked? Mit gondolnál, ha én segítenék Neked valamiben? Mit gondolnál, ha Te segítenél nekem valamiben? Ki volt az utolsó ember, akinek nem tudtál segíteni? Mit gondolsz arról, ha egy másik ember segít egy másik embernek? és végül: hogyan tudnék segíteni Neked? És Te hogyan tudnál segíteni nekem?

Egy ilyen beszélgetés kinyitja, megnyugtatja a férjedet is. Látja, hogy Te nem akarsz veszekedni, hanem meg akarsz beszélni vele egy témát. És a végén elmondhatod, hogy szeretnél valami újba fogni, nem fogod elhanyagolni őt emiatt, de szeretnél egy kicsit több lenni, mint ami most vagy, és ez neki is jó lesz, mert Te vidámabb és nyugodtabb leszel, ha ez sikerülni fog. És kérdezd meg, tudna-e Neked segíteni ebben.

Így azt fogja érezni, hogy 1) ő nincs veszélyben, a kényelme sem fog sérülni, 2) Neked számít az ő véleménye, 3) Te számítasz az ő segítségére, tehát ő fontos ember, mert szükséged van rá.

Bárkivel gondod van, kérj tőle segítséget! Fantasztikus hatással van az emberekre!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .