Éld az álmaidat!

„Próbálkozás? Az csak az első lépés a kudarc felé.”

Homer Simpson

vagy más megfogalmazásban:

„Ne próbálkozz. Csináld. Vagy ne csináld. Nincs próbálkozás.”

Yoda a Csillagok háborújában

Álmodj! Éld az álmaidat! A saját álmaidat éld!

Az alábbi írás egy kedves ismerőseim gondolatai alapján, a sajátjaimmal kiegészítve készült.

Mindannyian gazdag képzelőerővel születünk. A gyerekek 5 éves korukig nem is tudnak különbséget tenni álom és valóság között. Tudod, miért? Mert az elménk számára nincs is különbség. Ezzel a gazdag kinccsel jövünk a világra, és a környezetünk mindent megtesz, hogy elzárja előlünk a kincsesbányánkat.

Ha most kicsik a gyerekeid, akkor ne kövesd el ezt a hibát velük szemben. Inkább tanulj tőlük álmodni, és éld velük együtt az álmaikat. A fiamnak az az álma, hogy híres focista lesz. Nem repesnék a boldogságtól, ha tényleg az lenne, de az a fontos, hogy ő mit akar. A nagylányomnak az volt az álma, hogy színésznő legyen. Az is lett. Ennek sem örülök felhőtlenül, de ez az ő életük. Nekem pedig tiszteletben kell tartanom az álmaikat. Nem az a fontos, hogy én látom a veszélyeit mindkét pályának, hanem az, hogy ők boldogok legyenek. Az én szüleim sem örülnek annak, amit csinálok, de ez nem állít meg engem sem.

Ezt érted?

Mindenki csak a saját álmait élheti!

Mindenkinek meg kell tanulni újra álmodni. Mégpedig úgy, mintha sem az idő-, sem a pénzkorlát nem létezne. Ugyanis nem is létezik, csak a fejünkben. Minden korlát a fejünkben van, és nem a körülményeinkben. Bármid lehet, bármit tehetsz, ha megfizeted az árát.

Világunkban rend van, mert törvények uralkodnak. Léteznek fizikai, kémiai, biológiai, pénzügyi és lelki törvények is. Ezek akkor is működnek, ha hiszel bennük, és akkor is, ha nem hiszel. Ezért azt kapod vissza, amit adsz. Pontosan annyit. Nem akkor, és nem attól, akinek adtad, de visszakapod, ebben biztos lehetsz. Akkor is, ha jó dolgot adtál, és akkor is, ha rosszat.

A mostanában sokat emlegetett vonzás törvénye úgy működik, hogy ha pozitív, örömteli gondolataid vannak, akkor egyre szeretetteljesebb, elfogadóbb emberré válsz. Azokat az embereket fogod vonzani, akik hasonlóak hozzád, és általuk, velük Te is és a környezeted is egyre közelebb kerültök a céljaitok megvalósításához, vagyis egymást segítitek.

Ha folyton panaszkodsz, ha mindenkiben a rosszat látod, akkor negatív rezgéseket bocsátasz ki, és bevonzod azokat az embereket, akik hasonlóak hozzád. Vagyis egymást húzzátok le a mélybe, és hamarosan azt veszed észre, hogy nincs miből fizetned a számláidat, de a többieknek sincs.

Hosszú távon a pozitív gondolkodású és a negatív gondolkodású emberek nem tudnak együtt élni, hasonló a hasonlót fogja vonzani. Nézz körül, kik vesznek ma körül! Jól nézd meg őket, mert pár éven belül Te is olyan leszel, mint ők! Biztos, hogy ezt akarod? Olyan emberek vesznek körül, akik jó mintát mutatnak a számodra?

Ha nem, akkor ideje új ismerősök után nézni! De a legfontosabb feladatod, hogy saját magadon dolgozz. Álmodd meg, hogy milyen emberré szeretnél válni, és kezdd el a visszahúzó szokásaidat előrevivő szokásokká alakítani. Ne felejtsd el: egy új dolgot, ahhoz, hogy szokássá váljon, legalább három hétig folyamatosan kell csinálni, és a kulcsszó itt a folyamatosság!

A siker nem más, mint sikeres szokások gyakorlása, és az első lépés a gondolkodásunk átalakítása. Vagy ahogyan Arisztotelész fogalmazott: „Azok vagyunk, amit rendszeresen teszünk. Tehát a kiválóság nem tett, hanem szokás.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .